Tuttul på Facebook
    Tunnbröd har bakats i alla tider.

    Rättviks Tunnbrödsbageri startades 1957 och sedan 2013 har bageriet utvecklats och berikats med en Handelsbod.

    Förr hade varje gård en egen bagarstuga där man storbakade ett par gånger per år; till jul och till midsommar. Ett duktigt "bakulag" hann med ungefär 150 kakor på en "bakudag"

    Idag bakar vi Tunnbröd så gott som varje dag här i bageriet och på fredagar bakas Kavelbulle hantverksmässigt i stenhällsugnen precis som förr.

    Gör ett besök i vår handelsbod och passa samtidigt på att titta in i bageriet där produktionen är i full gång. 

    Våra största produkter är tunnbröd och kavelbulle. Ingredienserna är lika naturliga som enkla. I Kavelbullen används bara vetemjöl, rågsikt, jäst, potatis, sirap, salt, smör och såklart anis och fänkål.
    – Mjölken vi bakar på kommer direkt från korna på Karl Tövåsens fäbod här i Rättvik. Även på detta område vill vi verka för det lokala. Mjölken gör verkligen skillnad på smaken.

    Var en i Bakulaget– för en dag

    Nu finns chansen att vara delaktig i ett bakulag och lära dig ett gammalt hantverk under ledning av kunniga bagare. Läs mer här om att vara en i bakulaget- för en dag.pdf 

     

    Baka din egen Tuttul– prova på

    Baka din egen Tuttul – prova på är en förmiddagsaktivitet som passar familjen som vill prova på något annorlunda och spännande tillsammans. Läs mer här baka din egen tuttul-prova på.pdf

     

    • DSC_6678.jpg
    • DSC_6673.jpg
    • DSC_6669.jpg
    • DSC_6686.jpg
    • DSC_6659.jpg
    • DSC_6665.jpg
    • DSC_6711.jpg